Ulu Önder Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım gününün seksen ikinci yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi…

Başkan İsmail Karakullukçu 10 Kasım'ın seksen ikinci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı Başkan Mesajında;

İçinde bulunduğumuz günlerde, hayallerimizin hayat bulduğu birçok projenin bir bir hizmete girmesi nedeniyle bayram coşkusu yaşarken, Kasım ayına girdiğimizi fark ettim. İçimde birden fırtınalar koptu.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün seksen ikinci yıl dönümü geldi, çattı. O'nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir." fikrinden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmekteyiz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği ve bilimi kılavuz edinmiş olan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Devletini milleti ile sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak, en büyük ateşleyici güçtür.

İşte, bu nedenledir ki, son on sekiz yıldır içimizdeki enerjiyi harekete geçirmeye, milli kaynaklarımızı kullanarak, her alanda dışa bağımlılıktan kurtulmaya, gerçek anlamda bağımsız olmaya çalışıyoruz.

Hamd olsun, bunda da epey yol kat ettik. Bitti mi? Tabii ki hayır. Daha yolun başındayız. Yaptığımız yatırımlar yeni yeni meyve vermeye, projelerimiz bir bir hayat bulmaya başladı. 1980'li yılların başlarından itibaren başımıza örülen çoraplardan, başımıza musallat edilen türlü türlü belalardan yeni yeni kurtulmaya, nefes almaya başlıyoruz. Ülkemizdeki karmaşadan, ekonomik istikrarsızlıktan, yüksek enflasyondan nemalananlar da, bir o kadar rahatsız olmaya başladı. Çünkü, kandan, karmaşadan türlü türlü musibetten beslenen bu kesimlerin dümeninin suyu kesildi.

Dedim ya, inşallah bu daha başlangıç. İçimize sokulan sağcı-solcu, alevi-sünni, Türk-Kürt gibi toplumumuzu kutuplaştırıcı, toplumda kin, nefret ve düşmanlık duyguları oluşturarak bizi birbirimize düşürme çabalarını, "Bizim bizden başka dostumuz olmadığı" düşüncesi ile milli birlik ve beraberlik içerisinde, bir birimizin hak ve hukukunu koruyarak, diyalog içerisinde Ulu Önder Atatürk'ün "Muasır Medeniyet Seviyesinin Üstüne Çıkma" hedefine doğru emin adımlarla yürüyeceğiz.

Ülkemizde her alanda kat edilen yola Dünya'da kayıtsız kalmıyor. Hayata geçirilen projeler Dünya'da ses getiriyor. Bölgesinde ve Dünya'da ezilen halkların ve mazlumların sesi olan Türkiye, adeta O'nların umut ışığı oluyor. Bu, bir takım kesimleri rahatsız etse de, biz korkmadan emin adımlarla yolumuza devam ederek,  2023'te yani Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünde, muasır medeniyet seviyesini yakalayacak, her anlamda bağımsız ve büyük bir devlet olacağız. Sana verdiğimiz sözü yerine getireceğiz Atam.