SASKİ tarafından, Fatih Mahallesi Atatürk Caddesinde yürütülen içmesuyu hattı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor…

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Arifiye ilçesinde başlattığı çalışmalar kapsamında bölgeye içme suyu sağlamakta yetersiz kalan 800 metrelik hattı yeniliyor. Proje ile birlikte bölgeye kaliteli içme suyu kesintisiz bir şekilde sağlanırken kayıp ve kaçak oranı da minimum seviyeye indirilecek.

       Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( SASKİ), Arifiye Atatürk Caddesi’nde başlattığı 3 etaplık çalışmalarla bölgeye içme suyu sağlamakta yetersiz kalan hattı güçlü altyapı ile yeniliyor. Toplam uzunluğu 800 metre olan hat yenilendiğinde, Fatih Mahallesine kaliteli içme suyu kesintisiz bir şekilde ulaştırılırken aynı zamanda kayıp ve kaçak oranının da minimum seviyeye indirilmesi amaçlanıyor. Uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde Arifiye’ye hizmet etmesi beklenen hat sayesinde bölgenin içme suyu sorunu çözüme kavuşmuş olacak.

UZUN YILLAR HİZMET

       Bölgedeki hareketliliğin ve trafiğin olumsuz şekilde etkilenmemesi için etaplar halinde ilerleyecek proje ile altyapısı yenilenen etapların üstyapı çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak. Çalışmalarla ilgili açılama yapan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu; “SASKİ tarafından şehrimizin dört bir yanında yürütülen içme suyu hattı yenileme çalışmaları kapsamında Fatih Mahallesi Atatürk Caddesi’nde eskiyen, ekonomik ömrünü tamamlamış ve kesintilere neden olan 800 metrelik hat, yenilenmesinin ardından bölgeye uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde hizmet edecek. 3 etap halinde yürütülen çalışmalar ile trafik sorununun oluşmasına engel olunuyor. Yeri gelmişken projede emeği geçen herkese çok  çok  teşekkür ediyorum.” dedi.